Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Oameni

Tradiție și modernism în farmacia comunitară

Farmacia, o comoară! Farmacist Diriginte Salviafarm, Nela Mardare, ne povestește despre pasiunea sa de aproape o viață.

1. Ce v-a îndrumat spre această profesie ?

Visul meu a fost să devin medic pediatru, iubesc copii din tot sufletul, însă pentru că nu mi-a plăcut fizica – care era unul din obiectele de admitere și din motive financiare, am ales profesia de farmacist fără vreo îndrumare .

2. Ce v-a determinat să renunțați la activitatea didactică în favoarea farmaciei?

Am profesat ca Asistent universitar timp de 6 ani, perioadă solicitantă care necesita timp de studiu, de pregătire a materialelor, timp care era în defavoarea activităților din farmacie. În plus, nu am fost niciodată o persoană foarte bună în arta pedagogiei. Acest fapt ,plus activitatea solicitantă din farmacia în care lucrez, m-au determinat să renunț la activitatea didactică.

3. Care sunt, după opinia dvs., calitățile unui farmacist profesionist?

Farmacia și meseria de farmacist în ansamblul ei, a suferit și suferă nenumărate transformări (legislative dar și de conduită profesională), lucru care face ca farmacistul să-și găsească și să-și mențină poziția bine meritată în societate. Cea mai de preț calitate a unui farmacist profesionist, consider că este empatia, legătura emoțională pe care o stabilește cu pacientul, modul în care vii în întimpinarea nevoilor lui sunt atribute care onorează profesia de farmacist – profesie care trebuie să rămână în sprijinul comunității din care face parte .

4. Cum arată relația perfectă farmacist-pacient?

Relația perfecta farmacist – pacient se bazează pe respect și încredere, relație ce se clădește în ani de muncă, pregătire și dăruire și care poate fi crescută și întreținută doar cu iubire față de toți cei care îți solicită ajutorul. Într-o lume a cifrelor, deseori în spatele „măștii” ne confruntăm cu fel și fel de probleme, termene limită, diverse rapoarte de pregătit, comenzi de onorat, convorbiri cu furnizori. Acestea fac ca uneori să părem inabordabili sau distanți, lucru pentru care îmi cer iertare , însă am convingerea că cei care au reușit să mă cunoască știu că voi face tot ce-mi stă în putință să le răspund nevoilor.

5. Cum a influențat pandemia de coronavirus activitatea în farmacii?

Și greu și ușor. În pragul instituirii stării de urgență, farmacia a fost asaltată de sute de pacienți, care mai de care mai preocupați de organizarea unei mici farmacii în locuințele lor. Totodată, achiziționarea materialelor sanitare în acea perioadă era foarte dificilă, prețurile exorbitante ale acestora, medicamente esențiale găsite cu greu și atunci condiționate de achiziția altor medicamente, infectarea cu SARS-COV a aproape întreg personalului și perioada de carantinare, au făcut ca activitatea în farmacie să fie destul de presantă .Însă, gata, a trecut , lucrurile par să intre într-o stare de normalitate, sperăm noi definitiva, în care să răspundem tuturor nevoilor dvs .

6. Povestiți-ne despre produsele magistrale și cum se prepară acestea.

Receptura – atelierul de creație dintr-o farmacie – este locul din farmacie de care m-am îndrăgostit, locul unde îmi găsesc liniștea și relaxarea și care, din păcate, se va stinge ușor, ușor. Deși pentru unii colegi aceasta activitate din farmacie nu reprezintă un avantaj comercial , iar pentru alții înseamnă doar amestecarea celor câteva substanțe prescrise de medic, această activitate din farmacie e una responsabilă și creativă pentru un farmacist responsabil și profesionist: poți da naștere unor formule personalizate care vin în întimpinarea nevoilor pacientului și cea mai mare bucurie și satisfacție este atunci când auzi remarca – „mi-a făcut bine ceea ce mi-ați preparat, mulțumesc”.

7. Cum vă petreceți timpul liber?

Sunt un om obișnuit căruia îi place să petreacă timp în familie, să călătorească, să descopere locuri noi, să citească, să vizioneze filme. Iubesc natura, florile și oamenii .

Postări asemănătoare

Cum este gestionată pandemia de coronavirus în municipiul Galați?

Admin

Amputația post traumatică – devii campion dacă mai lupţi încă o rundă

Admin

Medic versus Farmacist: Dr. Ghenadie Budeci vs. Farm. Victoria Budeci

Admin

Lasă un comentariu