Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Nutriție

Pâine umplută – o delicioasă rețetă de încercat acasă

Când aveți poftă de ceva simplu, dar foarte foarte gustos, vă sugerez o pâine umplută. Umplută cu ce?, probabil sunteți tentați să întrebați. Vă spun îndată: după cum bine știm, gospodina trebuie să facă mâncare și scandal cu ce are la îndemână așa că putem folosi ce avem prin frigider… de pildă un amestec de unt, ceapă verde și cașcaval sau măsline fără sâmbure, usturoi verde, șuncă presată sau cârnăciori uscați picanți și ouă fierte tăiate în patru, fiecare după imaginație,  gust și rezerve. În toate combinațiile însă  trebuie să fie prezent cașcavalul.     

Să trecem la treabă: facem un aluat de pâine   (faină, sare, drojdie, lapte, unt topit, apă) pe care-l lăsăm la dospit. Îl împărțim în două, fiecare parte o întindem într-un dreptunghi, punem uniform umplutura, rulăm și împletim cele două părți, apoi așezăm pâinea în tava unsă cu unt. Lăsăm să crească încă o oră. Ungem cu gălbenuș bătut și presărăm generos cu semințe de in ori susan, mac ori combinate.

Se coace în cuptor, la 180 grade, cca o oră. Serviți-o caldă alături de un vin roșu robust! Credeți-mă, fericirea stă în lucruri simple!

Postări asemănătoare

O gustare delicioasă: plăcințele aperitive

Admin

O rețetă pentru atunci când te simți nostalgic – Dor de bunica

Admin

Ouă umplute altfel, pentru a-i surprinde pe ceilalți în bucătărie

Admin

Lasă un comentariu