Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Oameni

O cale, un destin, o viață!

Avem plăcerea de a discuta cu doamna farmacist Florentina Mihaela Crețu, care ne va povesti în această rubrică despre pasiunile sale și viața profesională.

Cine sunteți dumneavoastră, doamna farmacist?

Un om ca oricare altul, cu bune și rele. “Nu m-am socotit niciodată o persoană atât de importantă încât să mă privesc ca pe un obiect demn de contemplat” spunea doamna Zoe Dumitrescu Busulenga.
M-am născut și am crescut în Galați, un oraș mic de pe malul Dunării în care viața se scurge aproape monoton și de care mă leagă cele mai frumoase momente din existența mea. Sunt de profesie farmacist, am doi băieți – Mihnea și Dragoș – și o familie ca un balsam. Alegerea profesiei de farmacist a fost ca o continuitate din alt punct de vedere a carierei mele în domeniul sănătății.
Zi de zi, în farmacia în care lucrez contribui la schimbarea mentalității oamenilor în ceea ce privește profesia noastră. Harul și darul farmacistului s-au pierdut în neant de-a lungul anilor, lucru care ma doare dar nu părăsesc ”lupta”. Într-o piață farmaceutică în permanentă schimbare, noi, farmaciștii ar trebui să rămânem oamenii sortiți binelui și vindecării semenilor noștri.

Ce ați învățat de la părinți și ați dori să transmiteți fiilor dumneavoastră?

Iubirea. Părinții mei și-au împărtășit iubirea deopotrivă și de la ei am învățat că fără acest sentiment nu poți face nimic în viață. De la tatăl meu am învățat ordinea, rigurozitatea, tăria de caracter, dorința de a ști adevarul și a căuta răspunsuri. Mama a fost și este o persoană mult mai sensibilă, delicată și cred că partea mea artistică am moștenit-o de la ea.
Fiilor mei le-am creat oportunități pentru a se descoperi pe ei și pentru a-și recunoaște capacitățile lor de adaptare. Azi, suntem toți parte a unui sistem care te presează până la limită, care te face să te îndoiești de tine mai mult decât să te încurajeze.
Știu sigur că plantând în sufletul copiilor noștri iubirea, de orice fel, nu vor greși niciodată. Steinhardt spunea: “Iubirea este cea care de cele mai multe ori dă sens lucrurilor. Așa ca dăruiește-o din plin chiar și când îți este greu. Mai ales când îți este greu!”

Cum v-ați descrie viața de până acum?

Înainte de a fi farmacist am fost asistentă medicală aproape 20 de ani. Cred că aceasta este perioada care a lăsat amprenta cea mai puternică asupra mea. Am avut șansa de a profesa într-o secție cu specific chirurgical și spun “șansa” pentru că munca la patul bolnavului în această secție “Arși – Chirurgie Plastică” implică multă determinare, empatie, forță fizică și psihică și, nu în ultimul rând, dăruire. Am lucrat alături de o echipă de medici care la acea vreme făceau parte din elita medicală gălățeană. Simplitatea, profesionalismul și implicarea lor au fost criterii după care m-am condus mai departe în viață.
A fi parte la suferința omului e ca și cum extracorporal trăiești același lucru. Vindecarea lui este răspunsul tuturor frământărilor tale ca terapeut și izbânda ta chiar și asupra morții. Au fost ani în care am câștigat lupte de săptămâni întregi în vindecarea arșilor și a căror imagine o am și azi în minte. Au fost momente când am pierdut bătălia dar nu întotdeauna biruința este obligatorie; obligatorie e lupta.
Îmi amintesc și acum și îmi stăruie în minte imaginile unor mame ce și-au văzut și strâns în brațe copilașii vindecați, licărirea fericirii din ochii femeilor ce și-au îmbrățișat bărbații în cazul unui accident colectiv dar și acei bătrâni uitați de lume și salvați de oamenii cu inima mare. Nimic nu se compară cu simplul “mulțumesc” spus de sufletele ce și-au regăsit drumul spre casă. Sunt multe de spus despre ceea ce înseamnă a salva viața unui om și marca pe care o lasă asupra ta ca ființă.
Mai mulți ani la rând am îndeplinit și funcția de asistent medical manager în aceeași secție, perioadă care m-a format dintr-un alt punct de vedere. În acești ani m-am confruntat cu probleme care țin strict de organizarea și desfășurarea activității secției.

Ce vă face fericită?

Pentru mine, fericirea nu este o stare de fapt, fericirea este un cumul de stări ca un mozaic al sufletului. Este doar o alegere. Poți fi fericit făcând lucruri mărunte, zâmbind mai mult, ajutând oamenii, dăruind iubire. Toți putem avea un motiv pentru a fi fericiți. Sunt fericită când fac ceea ce îmi place și reușesc să duc lucrurile la bun sfârșit.
Dacă ar fi să mă gândesc la timpul liber și la lucrurile ce mă fac fericită, aș spune că îmi place să dansez, să cânt, să mă plimb în natura și bineînțeles, să mă joc cu câinele meu, Max. Din când în când scriu și mă regăsesc în propria-mi ființă, așa cum simt.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră un stil de viață sănătos?

Dincolo de o definiție clasică a stilului de viață sănătos, cred că starea mea interioară de bine, spiritul liber, energia pozitivă și creativă, orientate cu o iubire conștientă în sensul binelui celorlalți sunt atribute ale unui mod sănătos și armonios de viață.

Postări asemănătoare

Lora dăruiește din suflet pentru viață pentru prematurii din Galați

Admin

Campania ”Dăruiți din Suflet pentru Viață” continuă

Admin

Suferința naște caractere puternice – DizAbilitatea – un copil autonOM

Admin

Lasă un comentariu