Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Sănătate

Leacuri bătrânești pentru afecțiunile de sezon

LEAC PENTRU TENSIUNE CRESCUTĂ

   Daca aveți tensiune crescută, vă simțiți amețit, zgomote în urechi, în special cei cu HTA oscilantă, curățați o rădăcină de țelină și mâncați 1-2 felii sănătoase, așa crude. Măsurați din nou tensiunea peste 2 ore. O să fiți uimiți să vedeți că a scăzut cu 1-2 unități.

Mai puteți folosi și semințe de roșcove. Înghițiți 2-3 semințe exact ca pe hapuri, cu puțină apă.

LEAC PENTRU RĂCEALĂ

O rădăcină de hrean zdravănă se rade pe răzătoarea mică, se așază într-un borcan de sticlă, se toarnă peste dânsa miere (nu contează de care, important e să fie din cea bună, adevărată) și se lasă la „plămădit” cam o săptămână. Puteți lua și dacă sunteți răcit și dacă nu vreți să răciți. Cum ar zice doctorul, adică preventiv. E foarte bun și pentru tuse. Se ia dimineața, pe stomacul gol, câte o linguriță. Gospodăriți-vă din vreme și puneți mai multe borcane ca să aveți pentru toată iarna!

LEAC PENTRU GĂLBINARE

 Puneți la fiert jumate litru de apă, lăsați-o să clocotească, dați de pe foc, apoi puneți frunze de  rostopască cât puteți lua cu 3 degete, acoperiți și lăsați un sfert de ceas. Se bea din ceaiul preparat timp de 10 zile pe stomacul gol câte un păhărel. Păstrați ceaiul în sticlă, la răcoare. Faceți pauză 10 zile apoi beți 10 zile ceai de pelin, în aceleași cantități. Se fac cure de 2-3 ori pe an.

LEAC PENTRU NEGI

Rupeți o frunză de rostopască, cu codiță mai lungă, iar seva portocalie care se va scurge din ea puneți-o direct pe neg. Aveți grijă să nu dați și pe pielea sănătoasă, că arde.

Repetați de 2-3 ori și într-o săptămână negul se usucă.

LEAC PENTRU DURERI DE SALE

Un pumn de sare grunjoasă, din cea care se pune la murături, se zvârle într-un ceaun, se încinge bine, se varsă într-un ștergar, se leagă bine să nu se verse, apoi se așază la locul dureros. Se ține așa până se răcește. Grijă să nu vă opăriți cu dânsa dacă e prea fierbinte, c-apoi vă trebuie și leac de opăreală!

Postări asemănătoare

Ce este artrita psoriazică?

Admin

Uleiul de cânepă – moduri de utilizare și beneficii

Admin

Afecțiunile cauzate de aerul condiționat

Admin

Lasă un comentariu