Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Oameni

Împreună pentru oamenii străzii

Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar Galați (SRAU) este o organizație non-guvernamentală, non profit și apolitică, dedicată salvării vieților omenești. Înființată în august 2020, în Galați, Asociația are ca scop acordarea primului ajutor în caz de nevoie persoanelor aflate în dificultate, intervine în operațiuni de salvare și acționează prompt în caz de dezastre și calamități, implicându-se în mod activ în societatea civilă, încă de la “naștere”. SRAU deservește comunitatea la nivelul regiunii cuprinse în zona Galați – Brăila – Tulcea.
În prezent, în componența asociației există 45 de voluntari – salvatori instruiți în domeniul situațiilor de urgență și asistenți medicali. Voluntarii și asistenții din cadrul echipei sunt experimentați atât pe plan teoretic cât și practic în domeniul medical. Aceștia sunt pregătiți să intervină în situații complexe de salvare și să asigure prim ajutor prompt, sigur și corect.

Proiectele asociației

La început de drum, asociația a avut ocazia, în cadrul activităților organizate de IPA Regiunea 2 Galați (Asociaţia Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română), să ofere servicii din domeniul primului ajutor, care au fost efectuate cu îndemânare și rapiditate de către voluntari. Astfel, serviciile SRAU s-au aratat benefice, iar acțiunile organizate de IPA Regiunea 2 s-au desfășurat în completă siguranță, micile accidente existente fiind rezolvate în timp util de către voluntarii SRAU.

Ca experiență a echipei SRAU putem să menționăm deja concursurile din cadrul acțiunii „Cupa Porto Franco”, concurs de pescuit care s-a desfășurat în Galați, la Balta „La salcâmi ” și la „The gunners sport club” (fotbal și tenis cu piciorul).

De asemenea, metodele de intervenție ale echipei s-au arătat folositoare în cadrul mai multor maratoane organizate ca acțiuni caritabile atât pentru copiii cât și pentru adulții care pe parcursul traseului au întâmpinat probleme de sănătate.

Organizate atât în Galați cât și în Brăila, câteva dintre acțiunile duse la bun sfârșit sunt: Ultramaratonul “Alerg pentru autism”, Maratonul “Petru Rareș Voievod” (beneficiar APCA – Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copii cu Autism Galați), “Fii erou pentru o zi!, să o salvăm pe micuța Miruna!”, “Christmas Run 2020 – Alături de Miruna”, “Maraton pentru Gafton”.

Împreună pentru oamenii străzii

În ultimele luni ale anului 2020, SRAU, cu ajutorul Poliției Locale Galați, DAS – Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați și cu sprijinul Damen Shipyards, a lansat o campanie ce se deruleaza pe perioada decembrie 2020 – martie 2021 intitulată “Împreună pentru oamenii străzii”.
Această campanie are ca scop strângerea unor donaţii în produse pentru adulţii fără adăpost, cu adăpost limitat, sau care trăiesc la limita subzistenţei de pe raza municipiului Galaţi. A fost aleasă această categorie de persoane pentru a aminti că orice viață valorează, iar oamenii cu suflet mare – donatorii – prin gesturile lor pot să îi sprijine și să le ofere șansa de a simți, măcar pentru puțin timp, ce înseamnă să aibă minimum de confort elementar.
Cu ocazia Crăciunului, în urma strângerilor de donații (pături, produse vestimentare, de igienă, alimente neperisabile), voluntarii SRAU împreună cu Poliția Locală Galați au distribuit pachetele și s-au bucurat alături de acești oameni vitregiți de soartă, oamenii străzii.
Mulțumim partenerilor: Transurb Galați și Inspectoratul Școlar Județean pentru donațiile făcute în cadrul campaniei “Împreuna pentru oamenii străzii”.
În toată această perioadă, persoanele care doresc să doneze produse sunt aşteptate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost (Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi) din str Mihai Bravu nr. 3 (Arena de Box) de luni până vineri în intervalul orar 10:00-16:00.

Puteți dona pături, haine, conserve (fructe, legume, carne), hrană neperisabilă, produse de igienă primară.
Pentru donații în lei:

Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar Galați;

Cod fiscal: 43237222;

Cont bancar: RO43BACX0000002091987000 – Unicredit Bank – detalii transfer – “donație campanie oamenii străzii”


Îi puteți urmări pe pagina de Facebook: SrauGalati sau contacta la tel: 0733265755 – Dinu Octavian, e-mail: Salvare.recuperare@gmail.com

Postări asemănătoare

Medic versus farmacist: Dr. Darwich Barkal vs. Farm. Julianna Barkal

Admin

Viața activă în scaun rulant – instruire pentru o viață independentă

Admin

Medic versus Farmacist: Dr. Aurel Nechita vs Farm. Bonifate Florina

Admin

Lasă un comentariu