Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Oameni

Galați 4X4 în sprijinul comunității din județul Galați

Galati4X4.ro, ”Proful de Prim Ajutor” și CMO Ambulanța Galați și-au unit eforturile pentru a veni în sprijinul comunității din județul Galați. Astfel acest parteneriat a pus bazele unor acțiuni umanitare cu impact local și național.

Primul proiect ce a debutat în decembrie 2019 a fost “4×4 pentru viață” și s-a materializat prin mobilizarea membrilor, simpatizanților noștri și nu numai, în donarea de sânge, produs biologic mai mult decât necesar în spitalele din Galați și din țară. Acțiunea noastră a fost foarte bine primită de gălățeni și cu sprijinul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Galați am organizat deja a două ediție în Februarie 2020. Alături de noi s-au mobilizat și două batalioane de soldați ai Armatei Române, iar acțiunea a fost un real succes. Acest proiect va continua cu o ritmicitate de 4 ori pe an.

Impact asupra comunității

Încurajați fiind de acest proiect și de impactul pe care l-a avut, ne-am gândit că putem face mai mult, astfel a încolțit ideea de a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, aflate mai ales în zone izolate și expuse pauperității financiare și medicale, să aibă acces la un minim de investigații medicale organizate cu sprijinul colegilor medici și asistenți medicali, profesioniști care, chiar dacă își aduc deja aportul la menținerea sănătății pacienților ce le solicită expertiza, vor să facă mai mult.

Sub coordonarea dr. Onișor și a as. Bucur s-a coagulat o echipă medicală entuziastă, formată din medici de diverse specialități și asistent medicali care vor să vină în sprijinul acestor persoane oferind consultații medicale de specialitate și efectuarea de investigații medicale cu ajutorul asistenților medicali (EKG, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale, etc.).

Caravana medicală, așa cum am numit-o noi, cuprinde și entuziaști ai mașinilor 4×4 (Galați4x4.ro), oameni inimoși, care chiar dacă nu au expertiză medicală, pot face foarte mult bine prin dragostea pe care o arată semenilor lor și prin felul altruist de a-și pune la dispoziție timpul și resursele financiare în vederea ajutorării comunității din care fac parte. Împreună cu ei și cu sprijinul unor instituții medicale (Centrul Medical Pro Clinic, Salviafarm, Terra Optic) și a unor organizații cum ar fi Rotaract și Rotary am pus “pe roate” prima acțiune ce dorim să o realizăm în satul Cărăpcești comuna Corod din Jud Galați, de aici primind prima solicitare de a veni în sprijinul comunității din partea preotului paroh Vasile Boldeanu.

Acțiunea presupune mai multe etape și cu ajutorul personalului medical, prezent voluntar la acțiune, vom putea consulta în diferite specialități (medicină de urgență, medicină internă, cardiologie) un număr de aproximativ 60 de persoane de diferite vârste (mai ales persoane de vârsta a 3-a) la care se vor face și diverse investigații paraclinice (EKG, ecografie, determinarea TA și a glicemiei).

Triajul pacienților va fi făcut de medicii de urgență, ce vor consulta inițial toți pacienții, urmând ca la solicitarea lor să fie completat cu consult de specialitate în medicina internă și/sau cardiologie. Nu dorim să nu refuzăm pe nimeni și vom face tot posibilul să vedem cât mai mulți oameni, iar dacă va fi nevoie vom putea examina și copiii de diferite vârste din comunitate, fără a ne depăși aria de expertiză. Consultațiile medicale se vor finaliza prin eliberarea unor documente medicale și eliberarea de rețete medicale și vor fi îndrumați către medicul de familie din comunitate, care, din primul moment, ne-a fost alături.

O mână de ajutor pentru cei aflați în suferință

Ca o completare a activității medicale, colegii noștri din Galati4x4.ro au venit cu ideea de a oferi celor ce au nevoie câte un pachet de produse de îngrijire și curățenie și cu sprijinul inimoșilor noștri parteneri au putut realiza acest deziderat. Au fost pregătite aproximativ 100 de pachete ce conțin săpun, pastă și periuță de dinți, șampon, șervețele, detergent etc, în așa fel încât beneficiarii noștri să fie scutiți o perioadă de timp de aceste cheltuieli, deloc minore și să canalizeze sumele de bani alocând către alte nevoi personale.

Nu în ultimul rând, la inițiativa dlui. dr. Onișor și a dlui. as. Bucur am hotărât împreună cu prietenii noștri din Galati 4×4 să încercam să venim în întâmpinarea pacienților noștri cu asigurarea medicamentelor prescrise la consultații (în limita prețului unor medicamente generice) astfel încât pacienții să poată beneficia pentru o perioadă de timp de aceste tratamente, urmând ca în perioadele următoare, alături medicul de familie în comunitatea din Cărăpcești, să prescrie rețetele în continuare. Mulțumim doamnei dr., care, așa cum ar trebuie să fie orice medic de familie, s-a gândit că acest proiect vine în slujba pacienților arondați și ne-a oferit tot sprijinul și expertiza dânsei.

De asemenea, mulțumim preotului paroh Vasile Boldeanu pentru invitația de a veni în comunitatea lui și a încerca să întindem o mâna de ajutor celor în suferință. Nu în ultimul rând, mulțumim Terra Optic care a venit alături de noi în acest proiect, oferind determinări ale acuității vizuale și de a pune la dispoziția celor care au nevoie de ochelari la prețuri extrem de competitive (fără alte adaosuri comerciale). Mulțumim prietenilor noștri de la Demos Food, care au grijă de noi, să nu ne scadă glicemia și să ne delecteze cu delicioase specialități culinare.

Postări asemănătoare

Farmacist pe poante – Dor! De mine! De prima mea iubire!

Admin

Mama unui înger cu Sindrom Down

Admin

30 de ani și 15 minute în viziunea lui Ștefan Mandachi

Admin

Lasă un comentariu