Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Oameni

Farmacist pe poante – Dor! De mine! De prima mea iubire!

Viața cotidiană a Aurei Mihalcea constă în interacțiunile cu pacienții care calcă pragul farmaciei din Brăila, ajustarea dozelor și oferirea asistenței medicale în caz de nevoie, inventariatul zecilor de produse și medicamente care sosesc zilnic pe rafturi. Privind-o, te lași imediat fermecat de zâmbetul senin și devii cucerit de blândețea ei. Ageră și gingașă în corp, dar isteață și rapidă la minte, uită-te îndelung la ea și încearcă să ți-o imaginezi cum ar arăta…pe poante!  

  • Cum a izvorât pasiunea pentru balet?

Am iubit de mică mișcarea, dansul, când încă nu eram la scoală și dansam la grădiniță în spectacolele de sfârșit de an, de ziua mamei, sau cu ocazia oricărui eveniment mai important.

Apoi au venit cursurile la palatul pionierilor cu balerini adevărați, care mi-au descoperit talentul și m-au îndrumat să urmez liceul de coregrafie, acela unde se formează cu adevărat balerinele pentru scena, adică dansatoarele profesioniste.

Aveam 10 ani când am dat examen și am devenit elevă la liceul de balet din București. Erau doar două licee de coregrafie în toată țara, așa cum sunt și acum de fapt, la București și Cluj. Tot ce se face în afara acestora reprezintă cursuri pentru amatori, care nu oferă diploma de balerina care te trimite pe scena teatrelor de operă și balet.

  • Cum ai reușit să echilibrezi pasiunea cu educația?

Eram un noduleț de copil ce a trebuit să se adapteze la o viață grea, dură. Știți cât de greu este să faci cursuri de balet clasic, modern, de epocă, de caracter, popular, cursuri de pian dimineața și apoi să mergi în același liceu, să faci română, matematică, limbi străine, etc. Adică tot ce se face într-o școală normală?

Să nu credeți că a fost simplu. Am crescut de la an la an devenind o adolescentă și apoi o tânără absolventă a celei mai frumoase forme de exprimare a mișcării: baletul.

  • Cum decurgeau orele de balet?

Ani întregi de muncă, sudoare, grimase de durere, repetiții până la epuizare ale unei mișcări, ale unui dans ce trebuia să iasă perfect. Cam așa se aude la o oră de studiu, în timp ce pianul cântă și maestra vorbește.

Și un, și doi și…întinde piciorul…umerii jos…strânge fundul…vârful întins…cotul mai sus…sus, mai sus piciorul….Și un, și doi, și suge burta…deschide mai tare…păstrează ritmul…nu e bine, încă o dată!

Transpirația curge șiroaie, te dor mușchii, vârful degetelor de la poante, cârceii apar, dar tu trebuie să strângi din dinți și să repeți iar și iar până maestrul de balet e mulțumit.

Dar, picătură cu picătură, sudoarea adunată în anii de studiu e ștearsă de bucuria de a dansa pe scenă și de aplauzele ce-ți vor alina chinul cu care un balerin urcă treaptă cu treaptă spre visul dorit!

  • Ce reprezintă pentru tine ”balerina”?

E o combinație minunată între forță și delicatețe, între gingășie și candoare, între eleganță și expresivitate, între grație și feminitate, între frumusețe și perseverență, între zâmbete și grimase, între talent și muncă, între agonie și extaz! Totul adunat într-un trup firav de fetiță, pentru care timpul stă parcă pe loc, dar cu niște picioare superbe, puternice, muncite, de la care nu-ți mai poți desprinde privirea!

O balerină trăiește doar pentru ochii publicului, care uită mereu că ea poartă pe umeri greutatea frumuseții. Dansul ei poate fi orice cântec…de bucurie, de durere, de iubire, de visare sau de speranță. Balerina nu plânge niciodată, ea-și dansează lacrimile într-un dans răscolitor, pe lacul unde lebedele plutesc cu grația unei regine.

Aceasta este prima mea dragoste. Și știm că prima dragoste nu se uita niciodată!

De ce am renunțat la scenă? Așa a fost scris în stele!

Postări asemănătoare

Mama unui înger cu Sindrom Down

Admin

Viața activă în scaun rulant – instruire pentru o viață independentă

Admin

Medic versus Farmacist: Dr. Aurel Nechita vs Farm. Bonifate Florina

Admin

Lasă un comentariu