Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Oameni

Doi ani de ”Grow Up Galați”


Grow Up Galați este un grup de inițiativa tânăr și entuziast, prezent în comunitatea gălățeană din martie 2019, prin acțiuni de educare și încurajare a oamenilor de a se implica în problemele comunității.

Compus din patru tinere mămici, fetele povestesc că inițiativa de a forma Grow Up Galați, s-a născut din nevoia unui oraș mai prietenos și mai ofertant pentru copii.

“Experiențele banale de zi cu zi, în care nu aveam trotuare asfaltate pe care să plimbăm copilul în căruț sau pe care erau veșnic mașini parcate, mă îndemnau în fiecare zi, să fac ceva, să iau inițiativa de a le semnala, cel puțin”, povestește Corina, una din mămicile Grow Up Galați. Odată ideea înmugurită, a fost suficient să fie împărtășită prietenelor Mihaela, Alina și Irina, care au rezonat imediat cu propunerea Corinei de a face ceva pentru comunitatea în care locuiesc, inspirate și de acțiunile unui grup similar din București, Grow Up România.
În felul acesta, cauza Grow Up Galați a început să prindă un contur tot mai clar, iar de la a semnala probleme până la acțiuni concrete pe direcții clare, a fost nevoie de foarte puțin timp. La doar o lună de la înființare, Grow Up Galați a dat viață primului lor proiect, înscris în programul Semimaraton Galați 2019, implementat de Fundația Comunitară Galați, în urma căruia, cu fondurile strânse din comunitate, au reabilitat un parc din oraș.
Misiunea Grow Up Galați este de a încuraja oamenii să se implice în soluționarea problemelor comunității și să ia inițiativa de a îndrepta lucrurile care nu le plac. “Ne dorim să creștem copii responsabili, cărora să le pese de orașul lor și să aibă grijă de el”, ne spun fetele, care își aduc copiii cu ele la aproape toate acțiunile pe care le organizează. Printre acțiuni am putea enumera câteva dintre cele mai vizibile: ecologizări alături de voluntari, plantări de copaci, amplasarea de coșuri de gunoi pentru colectare selectivă a deșeurilor, acțiuni de educare privind protecția mediului, inclusiv a apelor, precum și numeroase inițiative de informare, educare și încurajare pe teme de interes pentru comunitate.

“Pandemia, din păcate, ne-a limitat mult acțiunile și așteptăm cu nerăbdare să ne reluăm viețile și să continuăm inițiativele frumoase pe care le-am planificat”. Pentru acest an, fetele au planuri mari, mai ales că își propun să treacă de la statutul de grup de inițiativă, la cel de asociație. Acest lucru, susțin ele, le va oferi perspective și oportunități variate pentru proiecte mai ample.
Grow Up Galați este un exemplu că putem, că simpli cetățeni, să dezvoltăm comunitatea în care trăim. Secretul este să nu rămânem indiferenți, să rezolvăm lucruri dacă stă în puterea noastră sau să semnalăm probleme celor în măsură să le soluționeze.
Cel mai bun oraș în care poți să crești un copil este chiar orașul tău. Ai grijă de el! Păstrează-l curat, parchează regulamentar, strânge după animalul tău de companie, sesizează orice neregulă întâlnita sau obstacol urban utilizând aplicația galaticityapp.
Pentru ne susține, scrie-ne pe Facebook pe pagina “Grow Up Galați” sau alătură-te grupului nostru “Voluntari Grow Up Galați” pentru a fi direct implicat în campaniile noastre.

Date de contact:
Facebook: http://facebook.com/WeGrowUpGalati
E-mail: galați@growupromania.ro

Postări asemănătoare

Despre dizabilitate, cu Mihaela Lupu – director executiv ”Mă Bucur de Viață”

Admin

Sportul, parte din viața copiilor cu Sindrom Down

Admin

Medic versus Farmacist: Dr. Alin Tatu vs. Farm. Diaconu Camelia

Admin

Lasă un comentariu