Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
Propuneri

Dezinfectarea – să înțelegem mai bine cum funcționează! Hygienium stă în mâinile tale! Decide curat!

Dacă am fi privit înainte cu zeci de ani în urmă, probabil nu am fi crezut că dezinfectarea va fi un subiect atât de ”fierbinte” în prezent. Ne-am fi așteptat ca odată cu evoluția la nivel global a mijloacelor și produselor de igienă, riscurile de infecție să scadă, nu-i așa? Ei bine, se pare că anul precedent a fost o lecție memorabilă pentru noi toți. Iar pentru că lupta noastră este, printre altele, să combatem bolile infecțioase într-o manieră fezabilă și consecventă, vrem să tratăm pe larg, dezinfectarea.

  • Cum, de ce, unde trebuie făcută. Și să facem diferența între contaminare și murdărie.

Pentru o perioadă din secolul XX, accesul facil la apă și canalizare, combinat cu disponibilitatea vaccinurilor și a antibioticelor, părea să ofere posibilitatea ca bolile infecțioase să devină un subiect mai puțin actual. Drept urmare, igiena a primit o atenție în scădere în ultimele decenii. Preocupările actuale se concentrează asupra bolilor intestinale transmise alimentar, în apă și a altor infecțioase, care rămân la niveluri inacceptabil de ridicate, pe rezistența la antibiotic, care compromite tratamentul bolilor bacteriene, pe agenții virali care nu sunt tratabili cu antibiotice și pe noi agenți (de exemplu, SARS, gripă) și potențialul lor de răspândire rapidă globală. Fără o înțelegere de bază a principiilor dezinfectării, există o șansă mai mare de răspândire a bolilor și chiar de a ne pune în pericol viața.

  • Ce este dezinfectarea?

Dezinfectarea este procesul care presupune eliminarea majorității microorganismelor patogene de pe obiecte sau organisme vii. Produsele chimice utilizate la dezinfectare se numesc dezinfectanți. Diferiți dezinfectanți au diferite domenii țintă. Țineți cont că nu toți dezinfectanții pot ucide toate microorganismele.

Câteva tipuri de dezinfectanți

Compuși de amoniu cuaternar (cvasi)

O alegere de top pentru dezinfectarea în mediul intraspitalicesc și instituțional, din cauza costurilor reduse și a acțiunii rapide împotriva unei game largi de microorganisme.

Compuși cu clor

Dezinfectanții pe bază de clor sunt ieftini și au timpi de ucidere relativ rapid, cu toate acestea pot fi corozivi și pot provoca decolorarea, precum și iritații, dacă nu sunt folosiți conform indicațiilor.

Alcool

Diluat în apă, alcoolul este eficient împotriva unei game largi de bacterii, deși deseori sunt necesare concentrații mai mari pentru a dezinfecta suprafețele umede. Dezavantajele sunt că se evaporă rapid (și, prin urmare, poate să nu rămână la suprafață suficient de mult pentru a distruge), și este rapid inflamabil.

 Cum dezinfectăm?

Cei mai mulți agenți patogeni pot supraviețui sau persista pe suprafețe luni întregi și pot fi astfel o sursă continuă de transmitere dacă nu se efectuează o dezinfectare a suprafeței. Suprafețele trebuie curățate bine înainte de a fi dezinfectate, deoarece murdăria poate interfera cu acțiunea dezinfectantului. Dezinfectantul în concentrații suficiente și la temperatura corectă trebuie să rămână în contact cu suprafețele pentru o perioadă specifică de timp pentru a permite penetrarea tuturor pereților celulei microbiene și distrugerea lor. Concentrația, temperatura și timpul de expunere sunt diferite pentru fiecare dezinfectant, iar instrucțiunile de utilizare ale producătorului și timpul de staționare trebuie respectate cu atenție.

Igiena acasă versus igiena în spitale

Igiena în casă trebuie evaluată diferit de cea a mediului spitalicesc. Riscul relativ mai mic este compensat de o conștientizare semnificativ mai mică a riscurilor implicate. Prin urmare, este foarte important să folosiți produse potrivite pentru a dezinfecta constant suprafețele cu care luați contact zi de zi, acasă sau la muncă, dar și pentru a le folosi pentru dezinfectarea mâinilor, imediat ce intrați într-o încăpere. Totodată, este recomandat să purtați cu voi un produs dezinfectant, pentru a-l folosi atunci când apa și săpunul nu vă sunt la îndemână.

Misiunea Hygienium

În calitate de profesioniști în domeniul produselor destinate dezinfectării, activând pe piață de mai bine de 8 ani, suntem vigilenți cu sănătatea personalului nostru, a clienților pe care îi deservim și a mediului. Întrucât igiena vizată se concentrează pe prevenirea răspândirii germenilor, principalele ținte din casă sunt suprafețele de contact cu mâinile. Pentru toate aceste suprafețe, deținem o gamă de produse dezinfectante, care folosite conform instrucțiunilor de utilizare, vor avea o eficiență maximă, având efect virucid, fungicid și bactericid. Gama de produse antibacteriene destinate igienei mâinilor, în variate cantități, este perfectă pentru dezinfectarea eficace a mâinilor, având de asemenea efect virucid, fungicid și bactericid. Produsele dezinfectante sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Mai multe informații despre gama de produse Hygienium puteți găsi pe www.hygienium.com.

Postări asemănătoare

Suplimente alimentare implicate în întărirea imunității

Admin

Farmacia Sophia devine o farmacie virtuală, sprijinul tău în online

Admin

Suplimente alimentare implicate în protecția cardiacă

Admin

Lasă un comentariu