Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
De Suflet

De vorbă cu duhovnicul: Rolul femeii astăzi

“Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.” Geneză 3,20.

Rolul femeii a fost şi va fi același în toată istoria omenirii, acela de a deveni mamă, de a naște prunci, de a-i crește și a-i educa, și de a înmulți mai departe sămânța neamului omenesc.

Observăm astăzi cum multe femei refuză demnitatea de mamă, preferând funcțiile sociale sau fugind de această responsabilitate și preferând doar plăcerile și derapajele morale.

Însă femeia, prin calitatea ei de a se jertfi, de a fi gingașă și sufletistă, are această datorie, de a fi un pilon principal în familie și societate, prin iubire, prin educație și prin răbdare.

“Dar ea se va mântui prin naştere de fii, dacă va stărui, cu înţelepciune, în credinţă, în iubire şi în sfinţenie.” 1 Timotei 2,15.

Iar modelul oricărei femei este Fecioara Maria, care pentru sfințenia vieții sale a fost aleasă, ca întru ea să se întrupeze Cuvântul lui Dumnezeu, devenind astfel Maica Domnului şi mama noastră a tuturor.

Dacă prin femeie a venit căderea în păcat prin întinderea mâinii spre pomul cunoștinței binelui și răului, ridicarea a venit prin suirea pe lemnul Crucii a Fiului lui Dumnezeu.

Postări asemănătoare

De vorbă cu duhovnicul – Cum răspundem noi chemării lui Dumnezeu?

Admin

De vorbă cu duhovnicul: De ce ne doare sufletul?

Admin

Cu nostalgie, despre farmacie

Admin

Lasă un comentariu