Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
De Suflet

De vorbă cu duhovnicul – Este preoția o meserie?


Noi auzim adesea vorbindu-se despre preoți și pentru mulți preoția e doar o meserie pe care o poate obține oricine absolvă niște studii în domeniul teologiei.

Însă preoția nu poate fi încadrată așa căci preoția este o taină divină și nimeni nu poate ajunge preot doar prin angajare, ci este nevoie de voia și lucrarea Duhului Sfânt în Taina Hirotoniei.

Preoția a fost instituită de Mântuitorul Iisus Hristos, atunci când a trimis peste apostoli harul Duhului Sfânt și le-a dat acestă putere de a-l transmite mai departe urmașilor, prin hirotonie (punerea mâinilor).
“îţi amintesc să aprinzi şi mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.” 2Timotei 1,6.

Doar episcopii, care sunt urmașii direcți ai apostolilor, au acestă putere de a hirotoni preoți prin slujba hirotoniei ce se face în cadrul Sfintei Liturghii.

Așadar preoția nu este o simplă meserie, ci este o chemare sfântă de a sluji lui Dumnezeu și oamenilor, prin săvârșirea Sfintelor Taine, și de a vesti în lume Evanghelia Mântuitorului Hristos.

Postări asemănătoare

De vorbă cu duhovnicul: Ce este botezul creștin?

Admin

De vorbă cu duhovnicul – Ce rol are tradiția bisericii pentru noi?

Admin

Învierea lui Hristos și învierea noastră

Admin

Lasă un comentariu