Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
De Suflet

De vorbă cu duhovnicul – Ce este ispita?

Ispita este o momeală sau o capcană pe care ne-o pregătește diavolul cel viclean, mai întâi la nivelul gândului.

Scopul ispitei este de a ne atrage în păcat, adică de a încalca legea lui Dumnezeu. De aceea Mântuitorul ne-a învățat să ne rugăm în rugăciunea Tatăl nostru: “și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel viclean.”

Însă în ispită nu ne duce Dumnezeu, ci noi, prin alegerea noastră personală. Căci diavolul nu are putere să ne silească peste voința noastră, ci doar ne ademenește, prin minciuni și sfaturi înșelătoare.

În primul rând, pentru a birui ispita, trebuie mai întâi să o identificăm, adică, să vedem de unde vine și cum vrea să ne influențeze.

Dacă vom birui ispita, adică ne vom împotrivi cu tărie acestor tentații păcătoase, vom primi mult har și ajutor de la Dumnezeu. Pentru că El îngăduie ispita tocmai pentru a testa ascultarea și dragostea noastră față de poruncile Sale, aşa cum a făcut în rai și cu Adam și Eva.

“Fericit este bărbatul care rabdă ispita, căci lămurit făcându-se va lua cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce Îl iubesc pe El.” Iacov 1,12.

De aceea ispitele sunt indispensabile pentru mântuirea noastră, aşa cum spun și Sfinții Părinți: “ridică ispita, și nu se va mai mântui nimeni.”

Postări asemănătoare

De vorbă cu duhovnicul: Cum putem dobândi răbdare într-o lume a vitezei?

Admin

De vorbă cu duhovnicul: Ce este botezul creștin?

Admin

De vorbă cu duhovnicul: Lumea de azi, încotro?

Admin

Lasă un comentariu