Am strâns împreuna 988.57 RON. Implică-te și tu!

Image default
De Suflet

Crăciunul mai reprezintă pentru noi Nașterea Domnului?

Ne apropiem de marea sărbătoare a Nașterii Fiului lui Dumnezeu pe pământ printre noi oamenii, însă din păcate pentru cei mai mulți dintre noi, această sărbătoare reprezintă mai mult un prilej de a face cumpărături bogate, de a organiza petreceri și mese festive, de a ne relaxa împreună cu cei dragi, pe scurt – o manifestare mai mult trupească.

Însă adevărata bucurie a venirii lui Dumnezeu pe pământ o poate simți numai sufletul, prin pregătirea cămării de taină a inimii și prin vibrațiile duhovnicești produse de îngeri, cei care au fost primii vestitori ai tainei celei din veac ascunsă.
Noi astăzi nici nu putem concepe acestă sărbătoare fără bucatele cele mai alese și mai sofisticate, fără o companie plăcută și fără o muzică specifică anotimpului. Dar uităm esențialul – adevărata mâncare și băutură este Hristos, adevărații noștri prieteni sunt sfinții și îngerii, iar muzica cea plăcută sufletului sunt colindele sfinte pline de dogmatica și teologia Nașterii Domnului.

Asistăm la o renunțare progresivă la valorile și tradițiile noastre creștine, care de 2000 de ani au fost inima poporului român și desfătarea străbunilor noștri.
Dacă nașterea pruncului Iisus în Betleemul Iudeii a reprezentat un moment de nespusă bucurie pentru cei ce așteptau venirea lui Mesia, pentru alții, precum liderii politici ai acelei vremi, a însemnat un moment de panică și întristare.

Istoria se repetă și astăzi, când inimile calde și bune ale celor credincioși se pregătesc cu post, rugăciune, milostenie, spovedanie și împărtășanie pentru întâlnirea cu Pruncul Iisus, blând și smerit, pe când cei haini și împietriți la inimă se tem de îmbolnăviri, contaminări și moarte.
Haideți să ne întoarcem la adevărata bucurie și veselie a întâlnirii cu Hristos, Calea, Adevărul și Viața și să fugim de duhul necredinței care ne pustiește pe interior și ne ruinează viața.
”Cei credincioși vor petrece cu El în iubire, căci harul şi îndurarea sunt partea aleşilor Lui.” Înțelepciunea lui Solomon 3,9.

Postări asemănătoare

Farmacia de Cuvinte!

Admin

Învierea lui Hristos și învierea noastră

Admin

De vorbă cu duhovnicul: Cum putem dobândi răbdare într-o lume a vitezei?

Admin

Lasă un comentariu